Hieronder vindt u de menu’s van de afgelopen edities Gaon etten 2017 met de gegevens van de leveranciers van de streekproducten waarmee het menu is gekookt.

Menu Gaon Etten 21 april in Vorden

Verrassing amuse

Voorgerecht
Neagelholt met Achterhoeks rundvlees, aardappel salade
met een kwarteleitje en gepofte tomaatjes. Toast en roomboter.

Hoofdgerecht
In de smoker gegrilde en licht gerookte runderbavette met rode wijn sjalot saus
kruimige aardappel en raapsteeltjes-stamppot en rode bietjes.*

Nagerecht
Combinatie van ijs en sabayon van citroenbrandewijn uit Vorden.

Metnemtuute
In onze ‘metnemtuute’ vinden jullie verse rode bieten van onze groenteboer uit Vorden. Lekker aan de slag met deze groenten op basis van een recept van onze kok Henri, recept voor een heerlijke, Rode zoet/zure bietensalade*: Je hebt nodig: Rode bieten (even voorkoken), flinke scheut natuurazijn, Kaneelstokje  , kruidnagel, laurier, ui, peperkorrels, knoflook. Alle ingrediënten in water aan de kook brengen en dan over de dun gesneden bietjes gieten. Laten afkoelen en in koelkast bewaren tot gebruik.

Eet smakelijk!

Brood is van Bakkerij van Asselt uit Vorden, het naegelholt en vlees van keurslagerij Vlogman uit Vorden, de groente komt van Reinier en Leonies groenten, fruit & traiteur in Vorden de Citroenbrandewijn van Wijnhandel Smit, ook uit Vorden.
De wijnen zijn van de Achterhoekse Wijnbouwers en het bier is van Hackfort Bier.

e400fae0-2e0e-46f9-a02c-82cadc5797f2_thumb1024347b3ee6-49de-4c7a-9529-4c8973e8e545_thumb1024ce128cea-e649-4517-b5e1-3fa32b6a9a40_thumb1024

 

Menu Gaon etten 12 mei bij Asselman Asperges in Barchem

Amuse
van korstdeeg gevuld met ragout van Kemperhoen, asperge en peterselie

Voorgerecht
van gerookte asperge met rauwe ham en een asperge-aardappelsalade

Voorgerecht
van gegrilde asperge met Kemperhoen, frambozen, aardbeien uit Barchem en walnotendressing.
Asperge roomsoep met ossentong

Tussengerecht
van een stamppotje andijvie
met ambachtelijke boerenham en Hollandaise saus

Hoofdgerecht
van zacht gegaarde lamsbout
met gekookte krieltjes, voorjaars groente, asperges en knoflookjus

Nagerecht
ijs met aardbeien sabayon, en verse aardbeien

Asperges en Aardbeien van Dick Asselman onze gastheer!, Kemperhoen, lamsbout en lekkere hammen komen van Keurslagerij Kuenen uit Ruurlo, Brood op tafel van Bakkerij Jansen uit Barchem, IJs komt van ijsboerderij het Dommerholt in Borculo, Achterhoeks Bier van Brouwerij Rodenburg uit Rha, Wijn van de Vereniging Achterhoekse wijnbouwers

7cca9f74-63a4-4657-b980-8245ad066f34_thumb1024 84246690-7c5e-40ea-90d5-64f9e472b9cf_thumb1024 e473755f-252a-4e51-9771-4c435c67f6d3_thumb1024